Sällskapsrummet

Foto: Stefan Lang Form: PaddyMolly (Bilden är beskuren)

Foto: Stefan Lang Form: PaddyMolly (Bilden är beskuren)

Figarosalen, Halmstads teater
Tisdagen 26 februari 2019 kl 19.00
ca 1 tim 30 min. utan paus


En dråplig och tankeväckande svart komedi om hur vi hanterar, eller inte förmår att hantera, att vi blir äldre. Om Sigrid som bryter sin höft och hamnar på ålderdomshem mot sin vilja. Och om hoppet att komma därifrån som väckas då en ung besökare dyker upp.

97 år försvinner på ett ögonblick. En eftermiddag vara in en evighet. I ett sällskapsrum på ett äldre boende inleds den sista dagen i Sigrid Dunckers liv. Men hon tänker inte släppa taget obemärkt. Med en brinnande kaffebryggare och upprörda röster från en tv-show som fond utkämpas en strid på äldreboendet. En kamp om vem som ska få styra över fjärrkontrollen, hur en släkting på besök egentligen ska få tag på den han är där för att besöks, och hur en av de gamla drabbas av mordiska impulser. Vid kaffedags råder närmast tumultartad stämning.

Den prisbelönta engelska gruppen Inspector Sands kommer till Sverige och gör en svensk version av pjäsen. Rollerna kommer att spelas av svenska skådespelare. den engelska föreställningen hade premiär i England 2014 och blev mycket omtalad. De engelska skådespelarna från originaluppsättningen har varit med att jobba fram den svenska versionen i samarbete med de svenska skådespelarna. Uppsättningen kommer att regisseras av Lu Kemp, samma regissör som gjorde originaluppsättningen.

Förställningen är ett samarbete med China plate och Inspector sands

BILJETTER SÄLJS VIA HALMSTAD TOURIST CENTER, 035-12 02 00.
ELLER VIA TICKETMASTER.SE

Pris
Ordinarie: 275 kr
Scenpass(vuxen): 225 kr
Ungdom/studerande: 100 kr
Scenpass(ungdom): 75 kr